Miljøpartiet De Grønne inne på Stortinget i historisk måling

15. mars 2013

 

Nasjonal talsmann Harald Nissen. Foto: Monica Løvdahl

I en ny, nasjonal meningsmåling for Aftenposten får Miljøpartiet De Grønne 2,3% oppslutning – vår beste måling noen sinne! Dette gir oss et stortingsmandat med god margin, ifølge TV2s mandatberegninger

– Vi er i ferd med gjøre et Stortingsgjennombrudd, sier nasjonal talsmann Harald A. Nissen. Han peker på et sterkt frivillig engasjement som partiets store styrke. 

– Vi mottar nesten ingen statsstøtte, eller gaver fra LO, eller NHO. De Grønnes fremgang drives frem av vanlige mennesker over hele landet som brenner for en mer fremtidsrettet politikk i Norge.

Les: De Grønne jubler over hisorisk måling (politisk.no)

De Grønne har vokst jevnt de siste fem årene, og gjorde et landsdekkende gjennombrudd i 2011, da vi tok mandater i, blant annet, alle landets største byer. Målet er å nå sperregrensen på 4%.

  – Målsetningen vår er ambisiøs, men vi har troen på at dette er mulig. Tiden er moden for et helgrønt alternativ i norsk politikk, sier Hanna E. Marcussen, partiets talskvinne.

Målingen tyder på at oppslutningen har fortsatt å øke etter det sterke kommunevalget partiet gjorde i 2011.

– Vi begynner å bli mer synlige i nasjonale medier, men spesielt er det aktiviteten på lokalt nivå som er hoveddrivkraften i veksten.

Fra 2007 til 2013 har partiet økt fra 12 til 80 lokallag. 

– Vi har vist tidligere at vi er i stand til å løfte både synligheten og oppslutningen i valgkampinnspurten. I kommunevalget i Oslo i 2011 oppnådde vi langt høyere oppslutning, sier Marcussen.

De Grønne er inne på tinget. Grafikk: politisk.no (TV2)

De Grønne er inne på tinget. Grafikk: politisk.no (TV2)

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny