Ja, jeg vil at mine sparepenger skal trekkes ut av Israel

 
79
Progress bar

av målet på

6000 signaturer

Når du signerer samtykker du til at vi kan lagre din kontaktinfo slik at vi kan holde deg oppdatert om denne kampanjen. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring. 


Den blodige krigen i Gaza har tatt livet av minst 33 000 mennesker så langt, inkludert over 12 000 barn. Palestinerne som fortsatt er i live sulter og har ingen steder å flykte. Samtidig øker Israel volden og undertrykkelsen på den okkuperte Vestbredden, med nye ulovlige bosetninger. Dette må stanse.

Norge investerer i okkupasjon

Under Støre-regjeringen investerer Oljefondet 13 milliarder av våre felles sparepenger i israelske selskaper, som bidrar til okkupasjonsmaktens økonomi.

I tillegg viser undersøkelser utført av Norsk Folkehjelp og Fagforbundet at Oljefondet har over 318 milliarder investert i 64 selskaper med virksomhet knyttet til den folkerettsstridige okkupasjonen av Palestina. Det tilsvarer 70 000 kroner per nordmann!

Å trekke disse investeringene er etisk riktig, og kan legge mer press på Israel om å stanse krigen og den ulovlige okkupasjonen. Jonas Gahr Støre vil foreløpig ikke gjøre det, men sammen kan vi presse regjeringen til å snu.