Skriv under for månedskort til 499,-

Kortet vil la deg ta så mye du vil av buss, tog, trikk, bane og båt (der det er en del av kollektivtilbudet), i hele Norge, uavhengig av fylkesgrenser.
0
Progress bar

av målet på

20 000 signaturer

Når du signerer samtykker du til at vi kan lagre din kontaktinfo slik at vi kan holde deg oppdatert om denne kampanjen. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring. 


Synes du det er for dyrt og tungvint å reise kollektivt? Du er ikke alene! Norske bussbilletter har lenge økt mest i hele Europa. Likevel økte den forrige regjeringa avgiftene to ganger!

Vår løsning: Et nasjonalt månedskort til 499 kroner!

Du skal kunne pendle til jobb, dra på helgeturer og besøke bestemor – alt med samme, billige månedskort! Dette har vi foreslått på Stortinget, og nå jobber vi for å samle mer støtte til forslaget.

Fortell gjerne vennene dine at de også burde skrive under. Del mdg.no/kollektiv i chat eller i sosiale medier.

Kortet vil la deg ta så mye du vil av buss, tog, trikk, bane og båt (der det er en del av kollektivtilbudet), i hele Norge, uavhengig av fylkesgrenser. Kortet skal koste bare 249 kroner for barn og unge til og med 18 år. 

Du skal kunne pendle til jobb, dra på helgeturer og besøke bestemor – alt med samme, billige månedskort! Dette har vi foreslått på Stortinget, og nå jobber vi for å samle mer støtte til forslaget.

Høye priser rammer usosialt

Erfaringer fra Oslo og Tyskland viser at de med minst å rutte med har mest nytte av lavere kollektivpriser. Særlig nå, i en tid hvor stadig flere sliter med å få endene til å møtes. Hvor studenter må velge mellom mat eller månedskort. Hvor småbarnsforeldre må velge mellom kinobillett til barna eller bussbillett til seg selv.

Nå er det på tide at alle som er lei av dyre kollektivbilletter sier tydelig ifra! Det kan ikke være byene og fylkene alene som må fikse kollektivtilbudet. Regjeringa må på banen og innføre nasjonale priskutt. Vanlig folks tur er jo en busstur!

Les også: Slik vil MDG skape grønn samferdsel

Koster mindre enn mange veiprosjekter

Månedskort til 499 kroner for hele landet vil koste staten 3,1 milliarder kroner i året. Det er like mye penger som regjeringen vil bruke på å bygge om og åpne én unødvendig tunnel i Oslo. 

MDG har i sitt alternative statsbudsjett vist hvordan vi har råd til et slikt månedskort, og masse annen klimapolitikk som er bra folk folk flest. Blant annet sparer vi penger på å stanse nye motorveiprosjekter.