De Grønne foreslår havvindsatsning

De Grønne foreslår havvindsatsning

08. mai 2015

Under landsmøtetalen til landsmøtet annonserte talsperson Rasmus Hansson MDGs ønske om å ha Stortinget med seg på en norsk havvindsatsing.

– Havvind er en opplagt mulighet for fornybar næringsutvikling i Norge, mener nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson. Miljøpartiet De Grønne vil nå ha Stortinget med seg på en norsk havvindsatsing.

– Norsk marin- og oljekompetanse er et sterkt utgangspunkt for å utvikle havvind. I dag består norsk fornybarsatsing av å subsidiere vindmøller i vår vakreste natur, og å bygge ut bekker som knapt gir teknologiutvikling og arbeidsplasser, sier Hansson.

Vil ha demopark for flytende havvind

På landsmøtet i oljebyen Stavanger lanserte han et forslag om å etablere en større demonstrasjonspark for flytende havvind i Norge. I tillegg foreslår partiet å få på plass økonomiske rammebetingelser som kan utløse en omfattende utbygging av havvind her til lands.

En av gjestene på De Grønnes landsmøte i Stavanger er Reinhard Bütikofer, leder for den store grønne gruppa i EU-parlamentet, og tidligere leder for de tyske grønne.

– På femten år har Tyskland gått fra 0 til 30 prosent fornybar energi, og tyske subsidier har vært helt avgjørende for å gjøre solenergi konkurransedyktig. Samtidig har de etablert mer enn to millioner nye arbeidsplasser. Dette må Norge lære av, sier Hansson.

 

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny