De Grønne kåret til beste klimaparti

De Grønne kåret til beste klimaparti

12. juni 2013

De Grønne er kåret til beste klimaparti av alliansen Klimavalg 2013, foran både SV, Venstre og Rødt.

Miljøpartiet De Grønne er de eneste som oppnår høyeste karakter etter at alliansen Klimavalg 2013 har evaluert politikken partiene går til valg på. Klimavalg 2013 består av over 70 organisasjoner fra miljøbevegelsen, kirken, fagforeninger og andre stemmer i sivilsamfunnet.

Radikalt oppgjør

partievalueringI begrunnelsen legger Klimavalg 2013 vekt på at De Grønne prioriterte klima og miljø foran andre samfunnsinteresser, og at partiet tar et radikalt oppgjør med oljesektoren, blant annet ved å gå inn for å stanse all petroleumsproduksjon i løpet av tjue år.

– Dette bekrefter at vi vil gjøre en viktig forskjell for norsk politikk. For oss er dette en vitamininnsprøyting foran valgkampen, sier tidligere WWF-leder Rasmus Hansson, toppkandidat for Miljøpartiet De Grønne i Oslo.

– Det er i oljepolitikken klinten skilles fra hveten. I motsetning til samtlige andre partier har De Grønne en klar plan for nedtrapping av oljesektoren.  Vi vil heller bruke kompetanse og kapital på en rask omstilling til fornybarsamfunnet.

Oppgjør med handlingslammelsen

Frp, Høyre og Arbeiderpartiet fikk lavest karakterer i rangeringen. Dette tyder på at det ikke blir noe grønt skifte dersom dagens store partier beholder sitt hegemoni i norsk politikk.

– I dag står vi ovenfor en kollektiv beslutningskrise i norsk klimapolitikk. På Stortinget vil vi tar et oppgjør med handlingslammelsen og sørge for at ord blir omsatt i handling, sier Hansson.

– Med miljøpartiet på vippen, må den kommende regjeringen forplikte seg til å føre en ansvarlig klima- og miljøpolitikk.

Foto: Monica Løvdahl

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny