Rasmus Hansson

De Grønne: På Stortinget fra Oslo igjen

09. mai 2013

Tidligere WWF-leder Rasmus Hansson ligger an til å bli Miljøpartiet De Grønnes første Stortingsrepresentant i følge en ny måling fra InFact.

En fersk måling fra InFact gir Miljøpartiet De Grønne 4 prosent i Oslo. Det er andre målingen på kort tid som viser at De Grønne er på Stortinget.

– Vi er glade for at stadig flere vurderer oss som et seriøst alternativ med solid politikk på alle områder. At vi skal inn på Stortinget ikke lenger enn utopi, men en realitet. Vi vil starte jobben med å bygge det bærekraftige Norge nå, sier 1. kandidat i Oslo, Rasmus Hansson.

De Grønne etablerte seg som et nasjonalt parti ved sist lokalvalg og er representert i alle de største byene i Norge. I høstens valg satser partiet på å komme inn Stortinget. Størst er sjansen for et direktemandat fra hovedstaden.

Nasjonalt gir InFact målingen partiet 1,9 prosent. Men blant de yngste velgerne får De Grønne 4 prosent også på nasjonalt nivå.

– Det er ikke overraskende at vi gjør det stadig bedre blant unge velgere. Det trengs et friskt, blokkuavhengig, grønt parti som kan ta Norge ut av oljeavhengigheten og inn i fornybarsamfunnet, sier Hansson.

Foto: Monica Løvdahl

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny