De Grønne på Stortingets talerstol for første gang

De Grønne på Stortingets talerstol for første gang

22. oktober 2013

Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne ble i dag partiets første representant på Stortingets talerstol. Der tok han til orde for en dramatisk kursendring i norsk miljøpolitikk og utfasing av oljeindustrien innen 20 år.

I dag gikk den tradisjonelle trontaledebatten av stabelen på Stortinget. Dette er debatten der partiene trekker frem sine hovedsaker for det kommende året.

– Vi står ovenfor noe fundamentalt nytt. Vi er i ferd med å endre selve de fysiske og biologiske betingelsene for livet på jorda, sa Hansson i sitt første innlegg fra Stortingets talerstol.

Hansson varslet at Miljøpartiet De Grønne vil sette spørsmålstegn ved grunnleggende trekk i norsk politikk, ikke minst i klima og miljøpolitikken.

– Statsbudsjettet til Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet legger opp til at norske klimautslipp vil fortsette å øke frem mot 2020. Dette forteller oss mer enn noe annet hvorfor vi trenger et grønt parti på Stortinget, uttale Hansson.

I sitt trontaleinnlegg la han også vekt på at De Grønne er et solidaritetsparti med en bredere politikk enn bare miljø. I tillegg til fokus på næringspolitikk og dyrevern satte han fokus på de store økonomiske forskjellene som preger det internasjonale samfunnet.

– Vi må minne oss selv om at vi lever i et ekstremt priviligert land, på en ekstremt urettferdig klode, sa Hansson i sitt innlegg.

Les hele Rasmus Hanssons innlegg her.

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny