De Grønne tar flest Ap-velgere

De Grønne tar flest Ap-velgere

16. august 2013

Arbeiderpartiet er største leverandør av velgere til Miljøpartiet De Grønne, ifølge Poll of polls. Dermed seiler partiet opp som en av hovedutfordrerne til Ap i valgkampen.

Nettstedet Poll of polls fastslår på grunnlag av flere meningsmålinger at Arbeiderpartiet er største leverandør av velgere til Miljøpartiet De Grønne. Dermed seiler partiet opp som en av hovedutfordrerne til Ap i valgkampen.

– Dette viser at De Grønnes inntog i politikken først og fremst øker totalt antall miljøvelgere. Diskusjonen om kannibalisme blant miljøpartier kan dermed avsluttes, sier Hanna E. Marcussen, nasjonal talskvinne for partiet.

Tallene tyder på at De Grønnes vekst bygger på langt mer enn bare omfordeling av velgere fra SV, Venstre og KrF. De Grønne mobiliserer også mange velgere blant hjemmesittere og en del fra Høyre. De Grønne synes å ha blitt Arbeiderpartiets største konkurrenter etter Høyre ifølge Poll of Polls.

– Jens og Erna bør våkne nå. De Grønne mobiliserer miljøopposisjonen i deres partier. Årets valg blir et miljøvalg enten fossilpartiene Ap, Høyre og Frp vil det eller ikke, sier Marcussen.

Marcussen mener De Grønne har klart å løfte miljø og bærekraft høyere på valgkampens dagsorden enn hva media forventet og Høyre og Arbeiderpartiet nok ønsket. Flere partier har allerede skjerpet miljøprofilen sin i løpet av valgkampen.

Foto: Monica Løvdahl

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny