De Grønnes sommerpressekonferanse

De Grønnes sommerpressekonferanse

17. juni 2015

I dag holdt Miljøpartiet De Grønne sin årlige sommerpressekonferanse. De nasjonale talspersonene Rasmus Hansson og Hilde Opoku var til stede for å snakke om partiets framgang hittil og ambisjonene fremover.

Miljøpartiet De Grønne avslutter nå sitt andre kalenderår som stortingsparti. Onsdag var det derfor duket for sommerpressekonferanse. Talsperson Hilde Opoku kunne meddele pressen at hun var fornøyd med partiets innsats så langt:

– Vi er nå halvveis i stortingsperioden og har fått til mye. Blant annet har vi klart å binde Stortinget til å utforme en nasjonal klimalov, vi har fått oljefondet ut av kull, og løftet frem tiltak for renere luft i byer og tettsteder, sa Opoku.

Setter klima og miljø først

Han understreket at Miljøpartiet De Grønnes ankomst i rikspolitikken har ført til en større oppmerksomhet rundt klima og miljø – også fra de andre partiene:

– De grønne setter dagsordenen, og vrir fokuset i den politiske debatten til å stadig mer gjelde menneskeskapte klimaendringer og miljøutfordringer. Vi er garantisten for at miljø- og klimahensyn blir drøftet og tatt på alvor i maktens storsal, sa Opoku til pressen.

Optimistiske foran valget

I tillegg snakket Opoku om partiets ambisjoner foran høstens kommune- og fylkestingsvalg:

– Våre gode målinger i det siste har vist at folk vil at vi skal ta det grønne skiftet hjem – og det er vi klare for å gjøre. Vi kan tidoble antall folkevalgte til høsten og avgjøre hvem som får makten i de store byene, sa Opoku.

Her kan du se hele presentasjonen (PDF): De Grønnes Sommerpressekonferanse 2015

 

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny