Et grønt gjennombrudd!

Foto: CF Wesenberg

Et grønt gjennombrudd!

15. september 2015

Mens resultatene fortsatt tikker inn, er noe imidlertid klart: Årets valg er et grønt gjennombrudd lokalt!

– Dette er en historisk dag og vårt gjennombrudd som parti i kommune-Norge, sier nasjonal talsperson og stortingsrepresentant Rasmus Hansson.

De Grønne har kommet inn i en rekke kommuner og fylker. Nå lover partiet å bruke velgernes tillit til å fremme grønn politikk.

– Vi sa da vi startet valgkampen at vi skulle farge Norge grønt. Det har vi gjort. Flere hundre grønne kommunestyrerepresentanter er i dag valgt inn, sier Hansson.

Mangedoblet oppslutningen

– Årets valg har vært et miljøvalg uten like. Vi er stolte av at vi som et lite parti har klart å gjøre klima og miljø til en hovedsak i valgkampen sier nasjonal talsperson og ordførerkandidat i Trondheim, Hilde Opoku.

Sist valg fikk De Grønne 0,9 prosent. Nå har partiet mangedoblet oppslutningen.

– Dette er resultatet av en helt fantastisk jobb i lokallag over hele landet. Nå skal vi fortsette å bygge organisasjonen i årene som kommer. Dette lover godt for fortsatt grønn bølge i 2017, sier Opoku.

Avgjør i storbyene

De Grønne er på vippen i hovedstaden, og kan få avgjørende innflytelse i Trondheim, Bergen Bodø og en rekke andre kommuner over hele landet.  I Trondheim starter forhandlingene allerede tirsdag med De Grønnes nasjonale talskvinne Hilde Opoku i spissen.

– Vi har allerede vært med på å styre Trondheim i tre perioder. Vi har vist at grønn politikk virker. Nå har vi større ambisjoner, både for både Trondheim og resten av landet, sier Opoku.

Nå venter spennende forhandlinger over hele landet.

– Nå vil vi sette oss ned og diskutere med de andre partiene. Vi vil bruke vår vippeposisjon til å få gjennomslag for mest mulig grønn politikk. Vi vil snakke med både rød og blå side, og kommer til å stille knallharde krav om klima og miljø, avslutter Hansson.

Takk til alle som stemte grønt i år!

 

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny