Eva Joly 70 år!

Eva Joly 70 år!

05. desember 2013

Den norskfødte franske politikeren, juristen og tidligere forhørsdommeren og korrupsjonsjegeren, Eva Joly, er 70 år i dag.

– Vi gratulerer jubilanten Eva Joly med dagen. Hun har har med sin enorme energi kjempet utrettelig mot urettferdighet og korropsjon, og for en grønnere og bedre verden. Hun er en stor inspirasjonskilde for meg personlig og for partiet som helthet, sier nasjonal talskvinne Hanna E. Marcussen.

Eva Joly er EU-parlamentariker for valgforbundet Europe Écologie, og tidligere presidentkandadat for De Grønnes franske søsterparti, Europe Écologie–Les Verts. Hun ble verdenskjent som korrupsjonsjeger med Elf Aquitaine-saken på 90-tallet, og har skrevet en rekke bøker.

I 2012 ble hun tildelt Sofieprisen for sin «kamp mot en grådighetskultur som forårsaker problemer for mennesker og miljø». I 2002 ble hun kåret til årets europeer av bladet Reader’s Digest.

Les: Miljøpartiet De Grønne gratulerer Eva Joly med Sofieprisen.

I år kom Eva Joly til Oslo flere ganger for å hjelpe Miljøpartiet De Grønne med gjennombrudds valgkampen.

– Norge trenger et parti som bryr seg om mennesker, ikke bare grådigheten til de multinasjonale selskapene, sa Eva Joly da i sin tale til Miljøpartiet De Grønnes landsmøte.

Les Eva Joly: – Norge trenger dere.

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny