– Putin må ansvarliggjøres for sivile drap i Aleppo

– Putin må ansvarliggjøres for sivile drap i Aleppo

13. desember 2016

Opprørerne i Aleppo har nå gått med på å legge ned våpnene og forlate det lille området som regimet fortsatt beleirer. Sivilbefolkningens skjebne er fortsatt uklar. – President Putins må holdes direkte ansvarlig for de sivile som nå myrdes i Aleppo, sier nasjonal talsperson Rasmus Hansson.

– Det som skjer i Aleppo nå er uhyrlig. Verden må ikke akseptere myrderier Assad, iranske styrkers og russiske bomber nå forårsaker. Vi følger direkte på sosiale media mennesker som er i livsfare, som blir lemlestet og massakrert. Alle må ta ansvar.

Hansson som også sitter også i Stortingets utvidede utenriks- og forsvarskomite, er rystet over situasjon i Aleppo.

 

– FNs rolle er skremmende: Ikke bare blokkerer Russland og Kina forslag om våpenhvile, men vetomakten Russland er med i krigen på Assadregimets side, og gir fullstendig blaffen i uskyldige sivile liv og internasjonal humanitær rett som skal sike sivile beskyttelse i krig, sier Hansson.

– De Grønne oppfordrer regjeringen til å gjøre sitt ytterste for å bidra til våpenhvile og humanitær innsats i Aleppo. Vi må aldri tolerere massedrap på sivile. Vi kan ikke sitte stille og se på at internasjonal humanitær rett blir pulverisert, sier Hansson.

Hansson mener nordmenn og den norske regjeringen, må vise syrerne i Norge at de er trygge og velkomne her.

– Verden må forstå alvoret. Dette er Srebrenica om igjen og det kan raskt bli enda verre. Den norske regjeringen og utenriksminister Børge Brende må gjør hva de kan for stanse en videre massakre av sivile i Aleppo, sier Hansson.

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny