Regjeringen driver selvplaging i pelsdyrsaken

25. januar 2013

Rasmus Hansson, stortingskandidat for Miljøpartiet De Grønne

Rasmus Hansson, stortingskandidat for Miljøpartiet De Grønne

– Den rødgrønne selvplagingen fortsetter. AP og SV har latt SP torpedere pelsdyrutredningen, sier Rasmus Hansson, stortingskandidat for Miljøpartiet De Grønne.

– Vi hadde bare tida og veien for å gjennomføre nedleggelsen av pelsdyrnæringen som folkeflertallet,  SV og AP-landsmøtet vil ha. Vi stoler slett ikke på at Erna og Siv vil følge opp dette om de vinner valget, sier Hansson

I desember 2011 ble Stortinget ble lovet en utredning og en egen sak om pelsdyrnæringens framtid. I dag ga regjeringen beskjed om at pelsdyrmeldingen ikke vil bli levert i tide til å bli behandlet før valget.

– De aller fleste skjønner at pelsdyrnæringen tilhører fortiden. Det er flaut at regjeringen ikke greier å holde Senterpartiet i øra i denne saken heller.

Hansson er utdannet atferdsbiolog og har lite tro på at det er mulig å oppnå anstendig dyrevelferd i pelsdyrnæringa.

– Mink og rev er svært smarte og spesialliserte rovdyr som har stort behov for aktivitet og stimulans. Sånne dyr har absolutt ingenting i trange nettingbur å gjøre. Hvis vi skulle avle vekk rovdyratferden deres ville vi sitte igjen med noe som ikke engang ser ut som mink og rev, sier Hansson. 

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny