Rasmus Hansson

– Ser alvoret ved klimaendringer

20. mai 2014

I dag ble det årlige klimabarometeret til TNS Gallup presentert. Andelen som oppgir klimaendringer som en av de tre viktigste utfordringene har gjort et hopp fra 18 til 28%. 1 av 4 mener de allerede har erfart konsekvenser av klimaendringer.

Se slidene fra presentasjonen av Klimabarometeret nederst i artikkelen.

– Det har gått opp for folk at klimaendringer ikke er noe som skjer bare i Sahara og Bangladesh. Klimaendringer skjer i Norge og det skjer nå. Denne erkjennelsen er ny og viktig, sier stortingsreprestentant Rasmus Hansson.

Han mener Klimabarometeret viser at klimaendringene kommer hjem til Norge. Barometeret viser en dobling i andelen nordmenn som forventer mer ras, flom, storm og ekstremvær – her hjemme. Hele 1 av 4 mener de allerede har erfart konsekvenser av klimaendringer.

– Folk vet at klimaendringene skjer her og nå, folk vil ha konkret klimahandling, sier Hansson.

Regjeringens klimainnsats får samme terningkast som oljeindustrien slette innsats. Hansson mener politikerne nå må slutte å klage på manglene støtte i folket og begynne å handle.

– Det politiske flertallet i Norge har de siste 15 årene produsert klimaapati, isteden for utslippskutt. Klimabarometeret er en jobbeskrivelse for Solberg og Støre, for å gjenopprette folkets tillit til klimapolitikken, sier Hansson.

Undersøkelsen viser at 6 av 10 forbinder lavutslippssamfunn med noe positiv. Folk er svært positive til fornybar energi, og svært få har et positiv syn på olje og gass.

– Mens både gammel og ny regjering tegner et bilde av Norges undergang ved en svekket oljenæring, så ser folk flest, som Miljøpartiet De Grønne, frem til en fornybar fremtid, sier Hansson.

– Vekk med kvoter og prosenter. Det er klimakutt og tonn CO2 som betyr noe, sier Hansson.

På torsdag 22. mai skal energi og miljøkomiteen på Stortinget avgi sin innstilling til Miljøpartiet De Grønnes forslag om å stanse leting etter mer olje.
Slides fra TNS Gallup sin presentasjonen av resultatene fra Klimabarometeret 2014:

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny