Stortingsgruppen skrur opp tempoet

Stortingsgruppen skrur opp tempoet

12. januar 2014

Miljøpartiet De Grønnes stortingsgruppe skrur opp tempoet kraftig de neste månedene når det gjelder å fremme egne forslag, og skal utfordre regjeringen på flere områder.

Etter en lang og etterlengtet juleferie er gruppa i full gang med vårsesjonen på Stortinget. Vi er i ferd med å avslutte vår siste ansettelsesprosess, og vil i løpet av kort tid få på plass en kontoransvarlig i gruppa.

I tillegg har Une Aina Bastholm trådt inn i jobben som sekretariatsleder fra 1. januar og frem til sommeren, ettersom Dag Tore Seierstad er i pappapermisjon.

Høsten var preget av bratte læringskurver og fokus på å bli kjent med prosedyrer, regler og form på stortingsarbeidet. Det neste halvåret skal andre partier, journalister og publikum merke at Rasmus Hansson og resten av teamet er i ferd med å bli varme i trøya på tinget.

Planen er å skru opp tempoet kraftig de neste månedene når det gjelder å fremme egne forslag og utfordre regjeringen på miljøpolitikk, dyrevern, næringspolitikk og asylsaker.

Det vil imidlertid oppstå situasjoner der vi viser oss frem også i andre saker fordi partiet har en tydelig profil. Et eksempel på dette er jordvern, der partiet har et markert standpunkt både nasjonalt og lokalt, som IKEA-saken i Vestby.

Sakene vi vil jobbe med i vårsesjonen:

Vi har fortsatt ikke skaffet oss full oversikt over hvilke saker som skal behandles i halvåret som kommer, men følgende saker er blant dem som ligger an til å bli viktige for oss:

Foto: Monica Løvdahl

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny