– SV er i drømmeland

– SV er i drømmeland

29. oktober 2013

Nestleder i SV, Bård Vegard Solhjell, sier i dag at SV og Miljøpartiet De Grønne må slå seg sammen.

– Helt uaktuelt, sier nasjonal talskvinne i De Grønne, Hanna E. Marcussen.

– Men Bård Vegard Solhjell, som mange før ham, er hjertelig velkommen over til oss om han ønsker seg et sterkt grønt parti i Norge, sier Marcussen.

Partilederen mener dette dreier seg mer om en identitetskrise for SV etter at De Grønne gjorde et brakvalg i høst. Hun understreker at sammenslåing ikke er noe som overhodet diskuteres i De Grønne.

– SV og andre partier har i over 25 år fritt kunnet ta rollen som det grønne partiet i Norge. I reell politikk har de verken utfordret norsk oljeavhengighet eller overforbruket av ressurser i samfunnet vårt, sier Marcussen.

Marcussen viser til at De Grønne har et eget ideologisk grunnlag, som partiet deler med søsterpartier i hele Europa og verden for øvrig.

– Vårt mål er et økologisk bærekraftig samfunn. SVs mål er en sosialistisk samfunnsordning. Vi setter miljø og bærekraft først. Både «blå» og «rød» politikk og ideologi gir utilstrekkelige svar på klima- og miljøutfordringene, sier Marcussen.

De Grønne mener at blokkpolitikken som SV deltar i nettopp er en hovedgrunn til at norsk miljøpolitikk beveger seg for sakte framover.

– Vi ønsker gjerne mer samarbeid for å løfte miljøsaken, men da også med Venstre og KrF, ikke bare SV. Imidlertid betyr dette ikke at vi tenker å slå sammen de fire partiene. En sammenslåing ville vært uredelig overfor de 79 000 velgere som stemte på oss, Marcussen.

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny