Personvern og informasjonskapsler

Personvernerklæring

Personvern er viktig for Miljøpartiet De Grønne. Vi har et eget kapittel i partiprogrammet om digitale rettigheter, og når du deltar i og bidrar til partiets arbeid tar vi dine personopplysninger på alvor.

Som parti er vi underlagt Personopplysningsloven og Partifinansieringsloven.

Personopplysningsloven inneholder regler om hvordan personopplysninger som samles inn vil bli behandlet, herunder hvordan de sikres, hvem som har tilgang og om de kan utleveres til andre eksternt. Partifinansieringsloven inneholder regler om offentliggjøring av bidrag til politiske partier.

E-postlister
Som medlem vil du motta nyhetsbrev fra organisasjonen. Når du blir medlem blir e-postadressen din lagt til en liste lokalt, og denne vil kunne brukes til å kontakte deg en gang i blant. Vi vil ikke bruke din e-postadresse til andre formål enn å sende nyhetsbrev til e-postadressen, og vil heller ikke gjøre din adresse kjent for andre abonnenter på e-postlisten. Ved oppsigelse av abonnementet slettes e-postadressen.

Medlemsregister
I medlemsregisteret registrerer vi ikke personnummer. Utover dette registreres eventuelle verv det enkelte medlem måtte ha eller få i folkevalgte organer og betalingshistorikk for medlemskontingent.

Tilgang til hele medlemsregisteret har ansatte i det sentrale sekretariatet. Tilgangen til registeret er hierarkisk oppbygd. Dvs at feks fylkesledere og regionssekretærer kun har tilgang til registrerte medlemmer i sitt eget fylkeslag, mens lokallagsledere kun har tilgang til registrerte medlemmer i sitt eget lokallag. De Grønnes medlemslister er konfidensielle og skal aldri utleveres til andre enn de som har fått tilgang gjennom sitt verv eller engasjement i organisasjonen. De som ønsker innsyn i personopplysninger som er lagret om dem, kan sende en e-post til medlem@mdg.no.

Utmelding sendes til medlem@mdg.no.

Donasjoner
I henhold til Partifinansieringsloven offentliggjør De Grønne bidrag til partiet etter de reglene som gjelder. Les mer på partifinansiering.no.

Informasjonskapsler (Cookies)

Informasjonskapsler, også kjent som “Cookies”, er små tekstfiler som lagres lokalt på enheten din når du laster inn en nettside. Disse blir som oftest brukt slik at nettstedet husker informasjon for brukere, sånn som om brukeren er logget inn, har valgt spesifikke innstillinger eller at den har lagt en vare i en handlekurv. Informasjonskapsler kan også bli brukt for å lagre informasjon om hvordan brukere navigerer på et nettsted.

Ved å benytte MDG.no og alle tilhørende undersider samtykker du til bruk av informasjonskapsler (cookies).

På MDG.no brukes Google Analytics for å føre statistikk over bruken av vårt nettsted. Det samles inn informasjon om hvordan brukere navigerer, hvilket område brukere er fra, på hvilke tidspunkt brukeren besøker sidene våre, hvilket operativsystem og hvilken nettleser som benyttes. Informasjonen som samles inn kan ikke spores tilbake til brukeren og blir kun benyttet av MDG.no for å forbedre brukeropplevelsen på nettsidene våre.

Hvordan administrere og slette informasjonskapsler

De fleste nettlesere tillater bruk av cookies automatisk, men man kan velge å skru av eller slette informasjonskapsler på enheten sin. Hvis du ønsker å skru av eller slette informasjonskapsler på din enhet kan du finne informasjon om hvordan dette gjøres under. Vær oppmerksom på at noen nettsider ikke vil vises riktig og at brukeropplevelsen din kan påvirkes dersom du skrur av bruk av informasjonskapsler.

Administrering og sletting av informasjonskapsler Google Chrome:

Administrering og sletting av informasjonskapsler Safari:

Administrering og sletting av informasjonskapsler Microsoft Edge

Administrering og sletting av informasjonskapsler Firefox.

Administrering og sletting av informasjonskapsler Opera.

Administrering og sletting av informasjonskapsler Internet Explorer.

Meny