Det haster med en rusreform

Skriv under for å legge press på politikerne.
3
Progress bar

av målet på

2000 signaturer

Når du signerer samtykker du til at vi kan lagre din kontaktinfo slik at vi kan holde deg oppdatert om denne kampanjen. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring. 


Rusproblemer skal ikke møtes med stigma og straff, men med åpenhet, helsetilbud og omsorg. Vi går inn for avkriminalisering av rusbruk og besittelse av mindre brukerdoser i tråd med Rusreformutvalgets anbefaling. Dette vil spare både brukere og samfunnet for store belastninger.

– Vi må ta vare på alle som havner i problemer med rus. Ikke straffe dem. Det er på høy tid å komme i gang med rusreform. Dette handler om folks liv og helse.
Partileder i MDG, Arild Hermstad

– Jeg har selv opplevd å ta overdose av et rusmiddel på byen, og det holdt på å gå skikkelig galt fordi jeg var redd for å bli tatt. Jeg ønsker at vi skal slutte å straffe bruk av rusmidler og heller hjelpe de som trenger det.
Tobias Stokkeland, leder i Grønn Ungdom

Når du skriver under dette oppropet, er du med på å gi politikerne en marsjordre om å innføre en human rusreform i Norge slik at flere kan få behandling, bli møtt med respekt og få tilbud om faglig basert behandling.

Les mer: Ny ruspolitikk med MDG

GU-leder Tobias Stokkeland fortalte om egen erfaring med rus på MDGs landsmøte i 2024.