Bli med! | Kalender | Velkommen til folkemøte om jordbruk, kortreist mat og beredskap!

Velkommen til folkemøte om jordbruk, kortreist mat og beredskap!

Velkommen til folkemøte om jordbruk, kortreist mat og beredskap!

Norge er blant de land i verden med lavest selvforsyning av mat. Hva gjør vi om importen stopper? Buskerud er et rikt jordbruksfylke, fra fjord til fjell. Vi har store muligheter for å produsere mat til egen befolkning, både korn, poteter, grønnsaker og kjøtt. Hva skal til for en matproduksjon som også tar vare på jordsmonnet, naturen rundt oss - og klimaet? Hva skal til for å ta vare på dem som produserer maten? Hva er sunn mat? Hva er beredskap?

Når: tirsdag 5. november kl.18-21
Hvor: Quben, Nymoens Torg 6, 8 i Kongsberg. Inngang fra Skolegata. Mange parkeringsplasser. 
Kontaktperson: Birgitte Sterud, fylkesstyreleder, birgitte.sterud@mdg.no, tlf. 90539849 
Påmelding er ikke nødvendig, men alle som melder seg på vil motta oppdateringer om programmet. 

ALLE TRENGER MAT! 

Norge er blant land i verden med lavest selvforsyning av mat. Hva gjør vi om importen stopper?

Buskerud er et rikt jordbruksfylke, fra fjord til fjell. Vi har store muligheter for å produsere mat til egen befolkning, både korn, poteter, grønnsaker og kjøtt.  Hva skal til for en matproduksjon som også tar vare på jordsmonnet, naturen rundt oss - og klimaet? Hva skal til for å ta vare på dem som produserer maten? Hva er sunn mat? Hva er beredskap?


Buskerud MDG inviterer til folkemøte om mat og landbruk. Vi har invitert lokale bønder, næringsdrivende og grønne politikere. De vil fortelle om sunt og bærekraftig jordbruk, og de gode mulighetene vi har i Buskerud til å drive et jordbruk for fremtiden. 


Vi må endre matsystemet vårt til å spille på lag med natur, befolkning, miljø og klima.  Bønder skal vite at de ikke står alene i denne kampen. Folk skal vite at de ikke må sulte. 
Dette er en av de viktigste sakene for MDG. 
Det trengs noe nytt og ekte i mat og jordbrukspolitikken.

Hva tenker DU?
Bli med på møtet, du er hjertelig velkommen med spørsmål og innspill. 


Servering av hjemmebakst med økologiske råvarer
Se vårt facebook-event her. 


Program oppdateres fortløpende.

  • Bård Sødal Grasbekk, fylkespolitiker i Buskerud, Fylkeskommunens rolle for landbruket 
  • Grønt Fagsenter Buskerud, Jordhelse og mikroliv
  • Urda Ljøterud Höglund, driver økologisk & regenerativt bruk med melkekyr og utegriser i Uvdal
    - "Hva kan vi lære av Mellomeuropa?" Urda var i Alpene i sommer og har studert hvordan småskala alpint landbruk drives der, med stolt lokalmatproduksjon 
  • Gro Rudi, sauebonde i Uvdal
    - Lokale og/eller mobile slakterier. Hvorfor? Er det mulig? Hva skal til?
  • Cathrine Janøy, MDG politiker & sertifisert kostholdsrådgiver
    - Kortreist mat for helse, natur og klima. 
  • Johan Rud, agronom fra Tomb, tidligere bonde i Eidsberg med dyr, kornproduksjon, skog og maskinstasjon.
    - Alternativer til sprøytemidler - kjemikaliefri ugressbekjempelse 
  • Grønt Fagsenter Buskerud, Økologisk kornproduksjon i Sigdal
  • Mat og beredskap: Uten bonden dør byen.

Panelsamtale: Innlederne sitter i panelet og salen er velkomne til å stille spørsmål eller kommentere det de har sagt
God tid for diskusjon, innspill og spørsmål!

Vi sees!