Une Bastholm

Une Bastholm er tidligere partileder og MDGs representant for Akershus på Stortinget. Før det var hun gründer og aktiv i miljøbevegelsen.

De store politiske skillelinjene i vår tid går ikke lenger mellom rødt og blått, men mellom grønt og grått. Det aller viktigste for friheten, velferden og mulighetene til de som er unge nå, er om vi som er voksne tør å ta klimakuttene som trengs og bremse egen grådighet, eller om vi skyver regningen over på barna våre.

Une ble tidlig politisk aktiv og har erfaring fra organisasjoner som Framtiden i Våre Hender, AUF, Naturvernforbundet og Dyrevernalliansen. Hun ble med i MDG i 2010.

Une har bakgrunn som gründer, og var med å starte en familiedrevet butikk i Trondheim med dagligvarer som er miljøvennlige, rettferdig handlede og dyrevennlige. Hun har utdanning fra Tyskland, Wales og Norge med master i internasjonal sikkerhetspolitikk.

På Stortinget kjemper Une for en mer rettferdig klima- og miljøpolitikk som tar Norge til et moderne og bærekraftig velferdssamfunn. Hun har også et sterkt engasjement for flyktningers situasjon, for sterkere dyrevern og mer demokrati og økonomisk åpenhet. Une har også markert seg for barns psykiske helse og unges medvirkning.

Følg Une i sosiale medier

Følg Une på Facebook

✉️ une-aina.bastholm@stortinget.no
📷 Pressefoto av Une

Knut Falk Qvigstad
Knut Falk Qvigstad
Rådgiver, energi og miljø
knut-falk qvigstad
+47 951 84 391
Sandra Baldvinsson Sotkajærvi
Sandra Baldvinsson Sotkajærvi
Rådgiver, klima
saso
+47 992 77 893

Nyheter med Une